
Η διαμονή στο “Γεφύρι” δεν μπορεί να είναι ποτέ βαρετή καθώς έχει δραστηριότητες που ξεκινούν κυριολεκτικά από το κατώφλι του, καθιστώντας το τον τέλειο προορισμό τόσο για χειμώνα οσο και για καλοκαίρι.
Εξερευνήστε την περιοχή, απολαύστε τα μοναδικά τοπία και ζήστε εμπειρίες που θα σας μείνουν για μία ζωή.
Η γέφυρα βρίσκεται κοντά στο χωριό Κλειδωνιά, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την νέα γέφυρα του Βοϊδομάτη στην Εθνική Οδό, που συνδέει τα Ιωάννινα προς Κόνιτσα.Είναι ένα μεγάλο μονότοξο πέτρινο γεφύρι που χτίστηκε το 1853 από τον Μίσσιο.
Το γεφύρι αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες, στο Ανατολικό Ζαγόρι και η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από τον Καμπέρ Αγά το 1875. Είναι ένα καλοδιατηρημένο πέτρινο γεφύρι, όχι πολύ ψηλό με μια μεγάλη καμάρα στη μέση και δύο μικρά ανοίγματα στις δύο πλευρές.
Όταν οδηγείτε από τα δυτικά (προερχόμενος από το Δίλοφο) μπορείτε να επισκεφθείτε αυτή τη γέφυρα μόλις μερικά μέτρα πριν την είσοδο του χωριού Κήποι. Η γέφυρα ενώνει τις δύο όχθες του ρέματος Βικάκι. Χτισμένο το 1753, το γεφύρι πήρε το όνομά της από τον Κονδοδίμο, τον άνθρωπο που δώρισε τα χρήματα για την κατασκευή του. Ξεκινώντας από εδώ μπορείτε να φτάσετε στο χωριό Κουκούλι ακολουθώντας ένα όμορφο μονοπάτι.
Βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Κουκούλι και Βίτσα, η γέφυρα του Μίσσιου κατασκευάστηκε το 1748.Ο Μίσσιος από το Μονοδένδρι ήταν ο άνθρωπος που χρηματοδότησε την κατασκευή και έτσι η γέφυρα πήρε το όνομα του. Χτίστηκε για να επιτρέψει την πρόσβαση από το Κουκούλι στην Βίτσα και το αντίστροφο. Αυτή η διαδρομή προσφέρει μία από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές στο Ζαγόρι. Σε αυτή τη διαδρομή θα βρείτε καλοδιατηρημένα πέτρινα σκαλοπάτια, που αποτελούν μέρος του μονοπατιού.
Θα βρείτε τη γέφυρα του Μύλου στο δεξί σας χέρι ερχόμενος από τους Κήπους προς τους Φραγκάδες, όχι μακριά από το χωριό Κήποι. Πήρε το όνομά του από έναν κοντινό νερόμυλο. Χτισμένη το 1748 πάνω από το ρέμα Μπαγιώτικο, η γέφυρα επέτρεψε στους ανθρώπους που ζουν στους Κήπους να επισκέπτονται τον μύλο και τα χωράφια τους. Έχει δύο καμάρες και μια πολύ μικρότερη.
Ακολουθώντας το δρόμο προς το Καπέσοβο και Τσεπέλοβο πριν από το χωριό Κήποι, αυτό το όμορφο γεφύρι είναι γνωστό από τα δύο ονόματα που αναφέρθηκαν. Συνδέει τους 2 παραπόταμους του ποταμού Μπαγιώτικου, λίγο πριν από την ένταξή της ροής στον Ξηροπόταμο. Είναι το πιο επισκέψιμο γεφύρι του Ζαγορίου, αφού είναι ακριβώς κοντά στην εθνική οδό, αλλά και επειδή είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά. Κατασκευάστηκε το 1750, πήρε το όνομά του από τον Νούτσο Κονδοδίμο ενός πλούσιου χωρικού από το Βραδέτο, ο οποίος δώρισε τα χρήματα για την κατασκευή του. Το όνομα του Κόκκορου ήρθε το 1910, όταν ο χωρικός από το Κουκούλι Κόκκορος, ιδιοκτήτης του γειτονικού μύλου χρηματοδότησε την ανακαίνιση της γέφυρας.
Βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο του χωριού Κήποι, στο δεξί σας χέρι και σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με την Εθνική Οδό που οδηγεί στο χωριό. Είναι μια γέφυρα με τρεις καμάρες, η πιο διάσημη γέφυρα του Ζαγορίου, που συνδέει τις όχθες του ποταμού Μπαγιώτικου. Χτισμένο το 1748, η γέφυρα ανακαινίστηκε το 1863 με την υποστήριξη των αδελφών Πλακίδα.
Η γέφυρα είναι κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες στο Ανατολικό Ζαγόρι και χτίστηκε πάνω από τον ποταμό Βάρδα το 1875. Ο Δήμος του Γρεβενίτη και Πασπαλιάρη από το Δριστένικο χρηματοδοτούσαν την κατασκευή. Είναι ένα καλό-διατηρημένο πέτρινο γεφύρι με μια μεγάλη κοφτερή καμάρα. Μια καμπάνα εγκαταστάθηκε για να ενημερώνει τους περαστικούς όταν ισχυροί άνεμοι φυσούν.
πολυτελή δωμάτια
μυθικοί προορισμοί
συναρπαστικές δραστηριότητες
τετραγωνικά μέτρα φυσικής ομορφιάς
χαμόγελα επισκεπτών κάθε χρόνο
αμέτρητες αξέχαστες αναμνήσεις διαμονής